Vi har sakset fra facebook: Rapport om rumænske migrantmenigheder i Jylland

Emil Bjørn Hilton Saggau (Facebookopslag d. 24. februar 2022)

“De seneste tyve år er 130.000 central-europæiske arbejdsmigranter kommet til Danmark. Det har skabt en massiv transformation af mange jyske landdistrikter. Alene antallet af nye ortodokse kirker understreger dette. I landsbyer som Isenvad, Agerbæk og Ulbjerg findes der i dag to kirker – en luthersk dansk og en rumænsk ortodoks.

I en ny rapport for Samvirkende Menighedsplejer, Folkekirkens Migrantsamarbejde og Folkekirken (Ribe, Viborg og Haderslev stift) som udkommer i dag, har jeg undersøgt migrantgruppen i jyske landdistrikter. En overraskende konklusionen er, at denne migrantgruppe er stor, hurtigvoksende og veletableret. I rapporten har jeg samlet anbefalinger til, hvordan folkekirken kan forholde sig til denne forandring i lokalsamfundene. Kristeligt Dagblad bringer i den forbindelse en artikel, hvor dagbladet sætter fokus på behovet for gæstfrihed i folkekirken. Hele rapporten, “Fra pendler til landsbybeboer”, kan findes på Mellemkirkeligt Råds hjemmeside. Og på Det Teologiske Fakultet: her

Medlemmmerne af Alban- og Sergijsamfundet mødte Emil Saggau ved årsmødet i 2021.

Dansk-rumænsk flag. Hvis man klikker på billedet, kommer du til wikipedias artikel om den rumænsk ortodokse kirke. Teksten er på engelsk.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.